27 Temmuz 2013 Cumartesi

Duman Fotoğrafı Çekim Tekniği

   Bugun canınız fotoğraf çekmek istiyor fakat sokakları gezmek için yorgun musunuz ? cevabınız evet ise duman fotoğrafı çekmek tam size göre.
Duman fotoğrafı çekebilmek için öncelikle aşağıdaki ekipman/malzemelere ihtiyacınız olacak;
-Dslr fotoğraf makinası
-Tripod
-Tepe flashı ve tetikleyici
-Tütsü
-Arka plan için siyah kumaş
-Kablolu yada kablosuz uzaktan kumanda (olsada olur olmasada) ekipmanlarımız/malzemelerimiz hazırsa çekime başlayabiliriz.

   Öncelikle tütsümüzü dik durucak şekilde küllüğe yerleştirip siyah kumaşın önünde yerini hazırladıktan sonra fotoğraf makinamızı tripod üzerine sabitleyip uygun kadrajı ayarlayalım(tütsünün ufak bir kısmı kadrajda olursa netlemenizi rahatlıkla yapabilirsiniz/makinanızın manuel netlemede olmasına dikkat edin.) Fotoğraf makinamızın ve tütsümüzün konumunu, kadrajını belirledikten sonra sıra flashımızın konumuna geliyor, flashı konumlandırırken patladığında siyah fona ışık gelmeyecek şekilde konumlandırmamız gerekiyor yoksa arka fonda aydınlanıcak ve istediğimiz kalitede olmayacaktır. Ekipmanlarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra uygun enstantane, diyafram ve ışık güçünüde ayarlayıp, tütsümüzü yakıp çekime başlayabiliriz.
   Fotoğraf çekimi bittikten sonra renklendirmek daha güzel sonuçlar vericektir. Bunun için fotoğraflarınızı Adobe Photoshop programında açıp şu düzenlemeleri yapabilirsiniz ;
Image-Adjusments-Levels seçeneğinden arka planın siyahlığını arttırabilir.
Image-Adjusments-Hue/Saturation veya Color Balance seçeneğinden dumanın rengini değiştirebilir, renk doygunluğunu arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
Image-Adjusments-Invert seçeneğinden ise siyah arka planı beyaza çevirebilirsiniz.
   Duman fotoğrafı çekerken deklanşöre basmaktan korkmayın zira her çektiğiniz fotoğrafta ayrı bir şekil yakalayacaksınız.

   Konu ile ilgili çalışmalarıma bu linkten göz atabilirsiniz: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.577399212275598.149340.503029753045878&type=3

İyi çalışmalar
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder